“4.Uluslararası Gastronomi ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu”
Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi tarafından “Afet Periyotlarında Gastronomi ve Beslenme” temasıyla “4.Uluslararası Gastronomi ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu” gerçekleştirilecek. Sempozyum 8-9 Haziran 2023 tarihleri ortasında hibrit olarak düzenlenecek. Sempozyum ile ilgili bilgi veren Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Bu sene sempozyumumuz hibrit olarak plandık. 27’ye yakın yüz yüze bildiri sunumları ve çok fazla sayıda çevrimiçi sunumlar olacak. Çok nitelikli mevzu başlıkları, güçlü bir içeriğiyle sempozyumumuzun herkese iyi olmasını diliyorum. İnşallah seneye büsbütün yüz yüze sempozyumumuz gerçekleştireceğiz” dedi.
Uluslararası alanda gastronomi, beslenme ve turizm uzmanları ile akademisyenleri bir ortaya getirecek olan sempozyum, yeni yaklaşımlar ile Türkiye’nin gastronomi kültürü ve turizm zenginliği görünür kılmayı hedefliyor. Çeşme Turizm Fakültesinde yapılacak olan sempozyum öncesi konuşan Dekan Prof. Dr. Gültekin, “Uluslararası Gastronomi ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu Çeşme Turizm Fakültesi için çok değerli ve tarihi bir sempozyum olma özelliğini taşıyor. Bu tertibi yaptığımız için çok gururluyuz. Ben de aylarca takımımızla birlikte bu tertip için çalıştım. Bu sempozyum bizim için çok değerliydi. Bu nedenle tertibin bu evreye gelmesinde kıymetli katkıları olan Dekan Yardımcılarımız Dr. Öğr. Üyesi Samet Can Curkan ve Doç. Dr. Sevgül Çilingir Cesur’a en içten teşekkürlerimi sunuyorum. Bu sene sempozyumumuz hibrit olarak plandık. 27’ye yakın yüz yüze bildiri sunumları ve çok fazla sayıda çevrimiçi sunumlar olacak. Çok nitelikli bahis başlıkları, güçlü bir içeriğiyle sempozyumumuzun herkese iyi olmasını diliyorum. İnşallah seneye büsbütün yüz yüze sempozyumumuz gerçekleştireceğiz” dedi.
“Afet Devirlerinde Gastronomi ve Beslenme” masaya yatırılacak
Çeşme Turizm Fakültesi Konferans Salonunda 8 Haziran Perşembe günü saat 10.30’da açılışı yapılacak sempozyumda Çeşme Ziraî Kalkınma Kooperatifi Lideri Yeşim Tüzün Yüksel “Çeşme, Tarım, Turizm ve Gastronomi Modeli”, Macar Kültür Merkezi Gastrodiplomat Agnes Toth “Gastrodiplomasi”, TÜRSAB Gastronomi Turizmi İhtisas Lideri Erdal Çeri “Gastronomi Turizmi Nasıl Yapılmalı?”, Edutus Üniversitesinden Prof. Gabor Wırth “Macaristan'da Kale ve Saray Turizminin Gelişimi Üzerine Bir Çalışma” bahislerinde sunumlar gerçekleştirecek.
İki gün boyunca alanında uzman konuşmacıların hem yüz yüze hem çevrimiçi yapacağı sunumlarda “Gastronomi Tarihi”, “Gastronomi Turizmi”, “Gastronomi ve Tarım”, “Gastronomi ve Kültürel Miras”, “Gastronomi Sanayisinin Geleceği”, “Gastronomi Eğitiminde Yaklaşımlar”, “Slow Food ve Mahallî Gıdalar”, “Turizm Rehberliği ve Gastronomi İlişkisi”, “Ekoturizm”, “Tarım Turizmi”, “Kültürel Miras ve Turizm”, “Turizm Yönetimi” hususlar konuşulacak. Sempozyum ile ilgili ayrıntılı bilgiye Çeşme Turizm Fakültesi web sayfasından ulaşılabilecek.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı