Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi tarafından “Afet Devirlerinde Gastronomi ve Beslenme” temasıyla düzenlenen “4.Uluslararası Gastronomi ve Kültür Çalışmaları Sempozyumu” sona erdi. İki gün süren sempozyum kapsamında Gastronomi alanına yönelik 35 farklı üniversiteden 71 bildiri sunuldu.
Gastronomi kültürünün geliştirilmesi ismine verimli bir sempozyum geçirdiklerini tabir eden EÜ Çeşme Turizm Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bilgehan Gültekin, “Yoğun bir iştirakle birlikte nitelikli sunumlar gerçekleştirerek çok verimli bir sempozyumu geride bıraktık. Milletlerarası alanda gastronomi, beslenme ve turizm uzmanları ile akademisyenleri bir ortaya getiren sempozyumda, yakın vakitte yaşadığımız büyük sarsıntı felaketini de göz önünde bulundurarak ‘Afet Devirlerinde Gastronomi ve Beslenme” temasını ön planda tuttuk. Gayemiz Türkiye’nin gastronomi kültürünü ve turizm zenginliği görünür kılmak. Pek çok farklı ülkeden uzmanların katıldığı, tarihi nitelik taşıyan bu sempozyumu düzenlediğimiz için gurur duyuyoruz. Bu yıl hibrit olarak gerçekleştirdiğimiz sempozyumumuzu önümüzdeki yıl büsbütün yüz yüze yapmayı planlıyoruz. Sempozyumumuza katılan, bildiri sunan, emek veren herkese çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Sempozyumda iki gün boyunca alanında uzman şahıslar tarafından; “Gastronomi Tarihi”, “Gastronomi Turizmi”, “Gastronomi ve Tarım”, “Gastronomi ve Kültürel Miras”, “Gastronomi Sanayisinin Geleceği”, “Gastronomi Eğitiminde Yaklaşımlar”, “Slow Food ve Lokal Gıdalar”, “Turizm Rehberliği ve Gastronomi İlişkisi”, “Ekoturizm”, “Tarım Turizmi”, “Kültürel Miras ve Turizm”, “Turizm Yönetimi” üzere mevzular tartışıldı.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
MAGAZİN
23 Kasım 2024SPOR
23 Kasım 2024SAĞLIK
23 Kasım 2024SAĞLIK
23 Kasım 2024EĞİTİM
23 Kasım 2024TEKNOLOJİ
23 Kasım 2024EKONOMİ
23 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.