BUĞDAY UNLARI VE AYÇİÇEK YAĞLARI SOFRALARA ULAŞIYOR
Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında
belediyeye ilişkin topraklardan elde ettiği buğday unlarını Zeytin Kolu Ünitesine kayıtlı ihtiyaç
sahibi ailelerin sofralarına ulaştırılmaya başladı.
Mudanya Belediyesi “Topraktan Halka, Tarladan Sofraya” projesi kapsamında kırsal alanda
belediyeye ilişkin toprakları üretime açarak toplamda 308 bin metrekarelik alanda dönüşümlü
olarak ayçiçeği ve buğday üretimi yapıyor. Ekimi yapılan buğdaylardan elde edilen unlar ve
aynı topraklarda dönüşümlü olarak ekimi gerçekleştirilen ayçiçekleri de yağ olarak ihtiyaç
sahibi ailelerin soflarına ulaştırılmaya başlandı.
Zeytin Kolu Ünitesi tarafından gerçekleştirilen dağıtıma katılan Mudanya Belediye Başkanı
Hayri Türkyılmaz, “İlk buğday hasadımızdan elde ettiğimiz buğday unlarını gereksinim sahibi
ailelerimizin soflarına ulaştırıyoruz. Ekonomik zorlukların arttığı ülkemizde muhtaçlık sahibi
ailelerimizin her vakit yanında olmaya devam edeceğiz. Mudanya’da kimse kimsesiz
kalmıyor. Hiçbir çocuk yatağa aç girmiyor” dedi. Hayata geçirdikleri projeyle hem ihtiyaç
sahibi ailelerin yanında, hem de üreten çiftçiye de dayanak olduklarının altını çizen Türkyılmaz,
“Hasattan çıkan samanı ilçemizdeki süt üreticisine veriyoruz. Onlardan da süt alıp yine
ücretsiz olarak okullarımızda öğrencilerimize yanına ek besinler ekleyerek dağıtacağız” diye
konuştu.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
MAGAZİN
23 Kasım 2024SPOR
23 Kasım 2024SAĞLIK
23 Kasım 2024SAĞLIK
23 Kasım 2024EĞİTİM
23 Kasım 2024TEKNOLOJİ
23 Kasım 2024EKONOMİ
23 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.