Su içmenizi kolaylaştıracak 3 aromalı su önerisi
Günde 2 litre su içilmesi sıhhat için çok kıymetli. Su içmede zorlananların aromalı sularla su içme alışkanlıklarını arttırabileceklerini vurgulayan Sodexo Entegre Hizmet İdaresi Sağlıklı Ömür Yöneticisi ve Diyetisyen Sibel Mumcu, “Çevresel faktörler ve istikrarsız beslenme bedende istenmeyen toksinlerin birikmesine neden olabilir. Sebepsiz baş ağrıları, yorgunluk, kaliteli uyku uyuyamama üzere sıkıntılar bu toksinler nedeniyle görülebilir ve detox suları bu toksinlerin bedenden atılmasına yardımcı olur. Bu suların tüketildiği devirde sağlıklı beslenilmesi, sigaradan ve gazlı içeceklerden uzak durulması detoks sularından alınan faydayı daha çok arttırır” açıklamasında bulundu. Salatalık detoks suyuİçindekiler: Maydanoz, salatalık, limon1 adet limonu ince ince dilimleyin. Yarım demet maydanozu ayıklayın ve kısımları ile kullanın. 2 orta uzunluk salatalığı ince ince dilimleyin. Tüm materyalleri bir kaba alın ve üzerine 2 litre su ek edin. 3 saat kadar tüm aromaların suya geçmesini bekleyin. Birebir gün içinde tüketin.
- Salatalık; C vitamini ile bakır, potasyum, manganez, fosfor, magnezyum üzere pek çok mineralin kaynağıdır.
- Limon ve maydanozdaki C vitamini, antioksidan özellikler gösteren, bağışıklık sitemini güçlendiren, cilt sıhhatine âlâ gelen tesirler gösterirler.
- Salatalığın yüzde 90'ı sudan oluşur, Maydanoz diüretik tesirler gösteren özelliğe sahiptir. Bu özelikleri ile toksinlerin atılmasında hayli etkilidirler.
- Salatalık, bedeni serinletir, kaybettiği nemi geri kazanmasına yardımcı olur, beden sıcaklığının istikrarda tutulmasını sağlar.
- Salatalığın ferahlatıcı tesiri ile nefesinizi de tazelerseniz.
- Zencefil, sindirim sisteminin dostudur. Bağırsaktaki ziyanlı bakteri ve parazitlerin, bilhassa kalın bağırsakta sindirilmeyen karbonhidratlarla beslenen bakterilerin birçoklarını temizler.
- Zencefil güçlü bir antioksidandır, kan deveranını arttırarak kalp kaslarını güçlendirir. Tıpkı vakitte cilde canlılık kazandırır. Bedeni toksinlerden arındırarak bağışıklık sistemini güçlendirir.
- İyi bir C vitamini kaynağı olan ananas, bağırsak sıhhati için değerli çözünür lifler içerir. Lifli yapısı ile tıpkı vakitte yüksek kan kolesterolünü de dengeleyen ananas kalp hastalıklarına karşı hamidir, antioksidan içeriği ile bağışıklık sistemini dayanaklar, ödemi önlemede tesirlidir.
- Tarçın, çok eski çağlardan beri ishal, soğuk algınlığı, yüksek tansiyon, böbrek hastalıkları ve karın ağrısı için kullanılır. İnsülin hassaslığını arttırdığı için kan şekerini istikrarlar. Antiseptik özellikler gösterir ve uygun bir bakteri savaşçısıdır. İştahsızlık, hafif mide krampları, bağırsaklardaki şişkinlik ve gaz meselelerinden kaynaklanan rahatsızlıklara düzgün gelir.
- Elma; yüksek tansiyon, kolesterol ve kan şekeri istikrarı ve iştahın düzenlenmesi ve hazımsızlık için yardımcıdır. Bağışıklık sistemin güçlendiren antioksidanlar içerir. Ayrıyeten teneffüs yolları ile ilgili hastalıkların önlenmesinde yararlıdır.