Ege Üniversitesi Çeşme Turizm Fakültesi güçlü akademik takımı, çağın ihtiyaçlarına uygun tam donanımlı fiziki altyapısı ile turizm bölümüne nitelikli ve donanımlı mezunlar yetiştiriyor. Tarihi ve doğal hoşlukları ile masmavi deniziyle İzmir’in Çeşme ilçesinde yer alan fakültede Konaklama İşletmeciliği , Seyahat İşletmeciliği , Turizm Rehberliği, Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümleri yer alıyor.
Gastronomi turizminde faal olan Çeşme Turizm Fakültesi bünyesinde Türkiye’de birinci olma özelliğini taşıyan Shipley-Altındağ Gastronomi Akademisi yer alıyor. 750 metrekarelik alana kurulan akademide; ana derslik, kooperatif mutfağı, stüdyo mutfağı, zeytin sürece ve sıkım atölyesi, ekmek üretim atölyesi, peynir ve maya atölyesi, fuaye ve sunum alanı, iki adet sunum terası, gastronomi kütüphanesi ve toplantı odası bulunuyor. İçinde dört başka mutfağı barındıran Akademide öğrenciler; eğitim, topluma hizmet, sivil toplum ile işbirliği ve turizm diplomasisi modüllerinde eğitim alıyor. Akademi bünyesinde topluma yönelik fiyatsız eğitimler verilerek toplumsal sorumluluk ismine adımlar atılıyor. Gastronomi Kısmı ise bir sonraki eğitim-öğretim yılında öğrenci kabulüne başlayacak.
Fakülte, turizm siyasetlerine yenilikçi bir bakış açısı getiriyor
Turizm alanında, üniversal bilgiyi üreten ve ulusal ihtiyaçlar doğrultusunda öğreterek yayan, değişen dünyaya ahenk sağlayabilen, kültürel istikametten donanımlı, etik prensiplere sahip, özgüvenli turizmciler yetiştiren Fakülte akademik olarak kesime istikamet veren projeler de üretiyor.
Eğitim ve öğretim kalitesini daima geliştiren veren Çeşme Turizm Fakültesinde mezunları “Rekreasyon ve Turizm Rehberliği” tezli yüksek lisans programında eğitimlerinde devam edebiliyor. Çeşme Turizm Fakültesi; öğrencilerin alanlarında bilgilerini arttırmak, fikir ve yeteneğini geliştirerek, edindiği maharetlerle turizm dalına aktif bir biçimde iştirakini sağlamak, turizm ve otelcilikle ilgili bahislerde hassas ve problemleri çözebilecek nitelikli yöneticiler yetiştirmeyi hedefliyor. Bu hedef doğrultusunda Fakültede yüzde 30 İngilizce eğitimin yanı sıra, turizm kesimi ve turizm işletmeleri, çağdaş işletmecilik ve yöneticilik ile ilgili bilgi ve maharetler kazandırılıyor.
Fakülteden mezun olan öğrenciler, aldıkları mesleksel eğitim ve tecrübeler doğrultusunda; oteller, seyahat acenteleri, tatil köyleri, yiyecek-içecek işletmeleri ve resmi kuruluşlarda iş imkanına erişebiliyor. Ayrıyeten Konaklama işletmeleri kısmı mezunları ön ofis, kat hizmetleri, yiyecek-içecek, satış, pazarlama, halkla münasebetler kısımlarında, çeşitlerin üretim, uygulama, pazarlama ya da satış sorumlusu ile toplantı yahut kongre tertibi sorumlusu üzere statülerde yönetici adayları olarak çalışabiliyorlar. Tekrar Turizm Rehberliği eğitimi alanında en esaslı kısım olan Fakülte; turizm siyasetlerine yenilikçi bir yaklaşım geliştiren, kesimin aktüel gereksinimlerini takip ederek Ar-Ge çalışmaları yapan ve nitelikli Turist Rehberi olarak çalışabilecek donanıma ve yeterliliğe sahip Turist Rehberleri yetiştiriyor.
Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı
MAGAZİN
22 Kasım 2024SPOR
22 Kasım 2024SAĞLIK
22 Kasım 2024SAĞLIK
22 Kasım 2024EĞİTİM
22 Kasım 2024TEKNOLOJİ
22 Kasım 2024EKONOMİ
22 Kasım 2024Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.